Goobix.com
  Goobix: Soccer: Romania: Articles: Careul celor patru asi  

Editorial - Editia 1 - 11 noiembrie 1999.

Careul celor patru asi !

      Pe data de 10 noiembrie 1999 s-a mai scris o fila din istoria editiei 1999-2000 a Cupei Romaniei la Fotbal. Pe patru stadioane din diferite orase s-au disputat partidele contand pentru sferturile de finala ale acestei competitii interne.
      La Ramnicu Valcea, in fata unui public numeros si dornic sa vada un fotbal de calitate, au evoluat doua formatii, Petrolul Ploiesti si Universitatea Craiova, care prin jocul prestat au demonstrat ca se ridica peste nivelul aratat de liniile de clasament din campionatul intern. Scorul de 1-0 pentru Universitate, stabilit de Claudiu Niculescu in minutul 62, demonstreaza ca cele doua echipe au jucat prudent, miza, accederea in semifinale, fiind una enorma.
      Sibiul a fost martorul unei dispute intre Otelul Galati si CSM Resita care se anunta interesanta avand in vedere faptul ca resitenii obtinusera victoria in meciul din campionat de la Galati. Desi acestia au dominat jocul, victoria a apartinut galatenilor in urma unor gafe monumentale ale apararii banatene. Scorul a fost deschis de Ciocoi, dar egalitatea a survenit dupa o greseala a lui Necula care i-a permis lui Tofan sa inscrie, in minutul 70, iar la cateva minute dupa aceasta Ion Viorel a adus linistea in tabara galateana, propulsandu-i pe acestia in faza urmatoare a competitiei.
      La Buzau, in "Crang", in fata unei asistente destul de numeroase, Rapidul Bucuresti si FCM Bacau s-au infruntat, oferind, in ciuda perioadelor nefaste prin care trec, un spectacol de calitate. Scorul a fost deschis surprinzator de bacauani prin Petcu in minutul 41. Tanarul fundas rapidist Voicu a egalat la 10 minute de la reluarea jocului. Primele 90 de minute de joc s-au incheiat la egalitate pe tabela de marcaj dar nu si pe teren, Lobont fiind eliminat pentru al doilea cartonas galben, locul sau in poarta giulesteana fiind luat de fundasul D. Chirita. In minutul cinci al primei reprize de prelungiri Maier a "perforat" poarta bacauana inscriind golul de aur ce duce formatia alb-visinie mai departe. Bacaul abandoneaza astfel orice sansa de a fi prezent in editia 2000-2001 a cupelor europene.
      In Bucuresti, pe stadionul "Lia Manoliu", a avut loc partida FC National - Dinamo Bucuresti. Dupa un meci electrizant, in minutul 89 scorul era 2-2. In urma unui penalty Adrian Mutu reuseste sa inscrie in poarta lui National, cu toate ca portarul Razvan Lucescu "ghicise" coltul in care mingea avea sa ajunga. Dinamo isi continua astfel marsul triumfal dovedind ca este cea mai buna echipa la ora actuala din Romania.
      Asadar cele patru semifinaliste ale Cupei Romaniei Tuborg la fotbal sunt Universitatea Craiova, Otelul Galati, Rapid Bucuresti si Dinamo. Sa vedem ce surprize ne rezerva viitorul...